Disclaimer

Tato webová stránka společnosti King Scotty Co. LLC (US) neposkytuje lékařské, léčebné ani žádné jiné poradenství a neměla by být tak ani chápana. Informace jsou na těchto stránkách průběžně aktualizovány, nepřijímáme právní odpovědnost za uvedené údaje. Značka EMPATIA.CZ je chráněna ochranou známkou.
Copyright © King Scotty Co. LLC
Všechna práva vyhrazena.

Citát

Největší chybu dělají ti, kteří si myslí, že osvícení znamená vědět všechno.
Největším osvícením však je, když si uvědomíme, že nic nevíme.

M. Weitzman

Poslední komentáře

Na okraj

Víte, že kuřáci potřebují mnohem více vitamínu C než nekuřáci? Jedna cigareta zničí účinek 150mg vitamínu C. Kuřáci by měli dodat organismu denně minimálně 1000 mg vitamínu C.

Dětských cukrovkářů je čtyřikrát víc. Kvůli chemii v jídle.

Možná vás po přečtení tohoto článku, plného výzkumů a statistik, chytne hrůza a beznaděj. Nemusí :-)

Nejste oběti systému, můžete rozhodnout, co si na talíř položíte a čím nakrmíte své děti. Některé potraviny eliminovat nemůžeme, ale mnoho ANO!

Uvědomte si, že neexistuje zdravý člověk se silným imunitním systémem, který by nedokázal eliminovat škodlivé účinky chemických látek kolem nás.

Proto se o sebe starejte preventivně, hlídejte, co kupujete, vařte doma ze základních, kvalitních surovin, posilujte svůj imunitní systém doplňkově a provádějte pravidelné detoxikační kůry.

Vše máte ve svých rukou!

Doposud se s vyšším rizikem diabetu spojovala jen obezita, nedostatek pohybu a rodinné dispozice. Nyní se ukazuje, že ke vzniku onemocnění přispívají také škodliviny v potravinách.

Mezi českými školáky skokově přibývá cukrovkářů.

Za posledních deset let se jejich počet zvedl na více než dva tisíce, tedy na čtyřnásobek.

Důvod? Chemikálie v jídle.

Podle odborníků přispívají ke vzniku diabetu hlavně pesticidy a alloxan, který se uvolňuje při bělení potravin.

"Doposud se s vyšším rizikem diabetu spojovala jen obezita, nedostatek pohybu a rodinné dispozice. Nyní se ukazuje, že kromě těchto faktorů přispívá ke vzniku onemocnění také manipulace s pesticidy a dalšími chemickými látkami,"

potvrzuje Marie Nejedlá z Centra podpory veřejného zdraví Státního zdravotního ústavu. Platí to o obou typech diabetu.

Řada chemikálií se přitom běžně nachází v jídle.

"Jedná se například o konzervanty, které se používají k ošetření potravin," podotýká náměstek ředitele pro vědu a výzkum ostravské fakultní nemocnice Václav Procházka.

Chemikálie porušují metabolismus tuků v těle

Souvislost mezi cukrovkou a chemikáliemi jasně ukázaly dvě studie – jedna polská a druhá americká.

Studie amerického Státního institutu pro vliv prostředí na zdraví a Státního institutu pro rakovinu se zaměřila na pesticidy a jejich vliv na diabetes II. typu. Lékaři sledovali bezmála 32 tisíc lidí, kteří často zacházeli s organochlorovými pesticidy. Jakékoliv další ukazatele odborníci pomíjeli - nezajímal je ani věk lidí, ani jejich tělesná hmotnost.

Výsledek?

U lidí, kteří byli déle než čtvrt roku vystaveni působení chlordanu (více o této látce v přiložené tabulce), vzrostlo riziko onemocnění cukrovkou o 63 procent.

U látky heptachlor byl výsledek ještě horší – riziko se zvedlo o 94 procent.

V obou případech jde o látky, jejichž použití je mezinárodními organizacemi sice regulováno, ale povoleno.

"Vypadá to, že organochlorové látky skutečně mění, tedy porušují metabolismus tuků a glukózy v těle,"

nabízí vysvětlení Marie Nejedlá ze Státního zdravotního ústavu.

Konzervant uměle vyvolává cukrovku

Polští lékaři se zaměřili přímo na děti a diabetes I. typu. Zkoumali, jestli jim v krvi koluje látka alloxan.

"To je chemikálie, která se používá nejen k umělému vyvolání diabetu při klinických testech na zvířatech, ale která se vyskytuje také v potravinách. Hlavně v těch, které byly přivezeny z velké dálky,“

přibližuje Václav Procházka zostravské fakultní nemocnice.

Také tady byl výsledek jednoznačný.

Ukázalo se, že v krvi dětských diabetiků I. typu se vyskytuje až sedminásobně vyšší hladina alloxanu.

Podle Jindřicha Petrlíka ze sdružení Arnika se ale o žádné překvapení nejedná.

"Potvrzují se tím jen dřívější podezření. Dávno například víme, že existuje úzká souvislost mezi dioxiny, které jsou příměsí v pesticidech, aobezitou,"

říká. Obezita je přitom dalším rizikovým faktorem, který vznik cukrovky u lidí přivolává.

Jedy sníme spolu s rybami či masem

Dioxiny se sice jako konzervanty k ošetření potravin nepoužívají, v jídle se ale vyskytnout mohou. Jed, který nechtěně produkují chemičky při výrobě chloru nebo který se uvolňuje při spalování komunálního odpadu, totiž běžně koluje v mořích a hromadí se v tuku živočichů – třeba tuleňů a ryb. S těmi se pak dostávají do potravního řetězce lidí. Buďto přímo, nebo přes moučku z rybího tuku, kterou se přikrmují zvířata chovaná na maso.

S výsledky zahraničních studií už začali pracovat také čeští lékaři- například odborníci z ostravské fakultní nemocnice. Protože ale jde o celosvětový problém a není snadné rizikové faktory v krátké době snížit, bude dětských diabetiků podle lékařů i nadále přibývat.

Podle mluvčího Všeobecné zdravotní pojišťovny Oldřicha Tichého přitom léčba cukrovky stojí miliony. Třeba v roce 2013 dala VZP za léčbu čtyř tisíc dětských diabetiků zhruba 104 milionů korun.

V dospělé populaci trpí diabetem asi 862 tisíc lidí. Podle dat Státního ústavu pro kontrolu léčiv v loňském roce spotřebovali více než 8,5 milionu balení medikamentů na cukrovku za necelé tři miliardy korun. Oproti předchozímu roku je to o 175 tisíc balení léku víc. Další tisíce lidí o své nemoci nevědí.

Alloxan v jídle nikdo nesleduje

Ministerstvo zemědělství tvrdí, že se snaží škodliviny v jídle hlídat.

"Česká republika se řídí mimo jiné nařízením Evropské komise a snaží se zajistit, aby výrobci a dovozci dodržovali maximální povolené limity látek v potravinách. Za posledních deset let se proto podařilo počet případů, kdy byly potraviny kontaminovány pesticidy, snížit,"

řekl mluvčí úřadu Hynek Jordán.

Rizika spojená s pesticidy se pokouší potlačit také ministerstvo životního prostředí.

"Děje se tak na základě evropského práva," uvedla Dominika Pospíšilová z tiskového odboru ministerstva.

Výskyt alloxanu v jídle ale nikdo nesleduje. Česko jen vydalo vyhlášku, podle které výrobci nesmějí mouku bělit chemicky. 

"Výskyt alloxanu nebyl projednáván v žádné pracovní skupině Evropské komise. Navíc zatímco některé zahraniční zdroje tvrdí, že by látka mohla vznikat při procesu bělení mouky z bělicího činidla, další studie toto tvrzení vyvrací,"

vysvětluje Jordán přístup ministerstva zemědělství.

Chemikálie, které zvyšují riziko diabetu

Chlordan

Pesticid používaný zejména v zemědělství k ošetření obilí a citrusů a v domácnostech proti termitům.
V čisté formě je to bílá krystalická látka s mírně štiplavým zápachem.
Jeho použití je regulováno Stockholmskou úmluvou.

Heptachlor

V minulosti používaný v zemědělství i v domácnostech jako insekticid k hubení mravenců, termitů a červů.
Čistý heptachlor je bílá krystalická látka se slabým kafrovým zápachem.
Kumuluje se v tukových tkáních, játrech a ledvinách.
Jeho použití je regulováno Stockholmskou úmluvou.

Alloxan

Vedlejší produkt v potravinářském a kosmetickém průmyslu. Při bělení některých potravin (například bílá mouka, rýže či bílý cukr) se používá mimo jiné kysličník chloričitý, který vytváří v kombinaci se zbytkovým proteinem ve většině těchto potravin alloxan.
Objevuje se také v potravinách (kukuřici či zelenině), které jsou transportovány z daleka. 
Jde o mykotoxin produkovaný plísněmi. Má schopnost zničit beta buňky pankreatu, proto vyvolává diabetes.

http://zpravy.aktualne.cz/

A možná velmi důležitý dodatek.

Naše děti jsou naši pomocníci a přicházejí k nám ulevit nám od našich vlastních starostí a nevyřešených problémů.

Proto nemoci dětí do šesti až deseti let jsou nemoci jejich matek nebo otců.

Funguje to tak, že pokud má rodič problém s láskou a oslabuje si tím svou slinivku, tělesně za něj onemocní jeho dítě cukrovkou.

Zdá se vám to nespravedlivé?

Rozhodně se nebojte, vždy je to 100%ně spravedlivé. Jenže ta spravedlnost se neřídí naším rozumem, ale vyšším vědomím, které my rozhodně obsáhnout nedokážeme.

Ale asi je dobré to vědět, a podle toho se k nemoci dětí stavět, co vy na to?

Slinivku našich dětí léčí ZenThonic
a nebo se mě zeptejte :-)

s láskou vaše Empatia

mno...

Článek o chemii v jídlech a na závěr doporučení na přípravek, který obsahuje benzoan sodný, nejhorší povolený konzervant vůbec?? Nemělo by snad být raději na závěr doporučení ke konzumaci čerstvého ovoce a zeleniny? Cukrovku sice možná může způsobovat alloxan a další věci, ale pořád ji způsobuje hlavně špatný stravovací styl, který rodiče dětem cpou (smažené, smažené, smažené, kupované sušenky s glukózo-fruktózovým sirupem, sojovým lecitinem, hnusnými tuky....), nikdo nečte etikety, nikdo se nezajímá, co způsobuje konzumace těchto "nesurovin"....

Každý se potýká s tím, co má v sobě :-)

Všechno venku ukazuje na něco v nás :-)
Ani vy se nezajímáte a hned soudíte. Benzoan sodný, stejně jako jakákoliv jiná látka, může být buď chemického nebo přírodního původu. Třeba kyselina askorbová může být ze šípků nebo chemický celaskon. Benzoan sodný v tekutých produktech CaliVity být musí, protože nepřevařená šťáva z ovoce by se jednoduše zkazila, a CaliVita dala přednost živé šťávě, než převařené, kdy by se ztratila drtivá většina látek, které léčí. Benzoan sodný, který CaliVita používá, je z přírodních zdrojů, není to žádná chemie. Bohužel legislativa ukládá výrobcům napsat chemický název látek, které v přípravku jsou! Podle legislativy není podstatné, z čeho ta látka vyrobená je, což je to nejpodstatnější! Pokud by byla povinnost napsat, z čeho ta látka je, spotřebitelé by jasně na první pohled viděli, co je chemické a co je přírodní. Můžete hádat, proč to tam napsáno být nemusí...
Abyste si šla koupit do lékárny chemický celaskon, protože si myslíte, že přírodní doplňky neexistují. Takhle se dělá ten pravý byznys, ne tak, z čeho nás osočujete vy... s láskou vaše Empatia

No vidíte, mně nepřišlo, že

No vidíte, mně nepřišlo, že vás muvee z něčeho osočoval, asi různý úhel pohledu. Naopak děkuji za jeho poznámku, je pravdivá, stejnětak i Vaše, teda v těch ostatních bodech.A nemůže to Calivita uvádět ani na svých stránkách, či vy na svých, že je benzoan sodný přírodního původu? Opravdu  je těžké, kde tyto informace získat. Člověk se i zajímá, ale to by musel pořád takhle korespondovat a na to nemáte ani vy ani Calivita kapacity a vlastně ani my;-). Informací je hodně, ale málo:-). Děkuji moc za vše a zdravím muvee i Milušku, myslím, že všichni jedeme na stejné vlně;-).