Akademie celostního zdraví

Citát

Štědrost: Věnujte druhým svou pozornost, čas, schopnosti, peníze i soucit. Gary Chapman

Poslední komentáře

Na okraj

Lidé žijící ve městech se znečištěným ovzduším nemají tolik vitamínu D jako lidé z venkova. Dým a smog pohlcují totiž ultrafialové paprsky slunce, které jsou zodpovědné za tvorbu vitamínu D v našem těle.

Odkazy

Pečená červená řepa s kozím sýrem nebo Fetou

Kategorie:

- 400 g červené řepy
- 200 g fety
- 150 g čerstvého špenátu
- mletý pepř
- mořská sůl
- čerstvý tymián
- římský kmín
- vinný ocet
- olivový olej

Oloupeme a omyjeme červenou řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Řepu vyskládáme do olejem vymazaného pekáče. Řepu okořeníme pepřem, solí, kmínem a tymiánem. Pokapeme řepu olejem. Pekáč dáme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 40 - 50 minut než bude řepa téměř měkká. Pak ní přidáme listy čerstvého špenátu, sýr nakrájený na kousky a pokapeme vše vinným octem. Řepu promícháme a pečeme tak 15 minut. Podáváme s masem a brambory, jen s brambory nebo jako samostatné jídlo.