Výukové programy naší Akademie celostního zdraví

Radovat se je láska

Citát

Vesmírem putují neviditelná poselství, jsou všude kolem nás. Dokážeš-li je přečíst a neztratíš přitom ani slovo, otevřeš knihu s tajemstvím věčného života.

Michio Kushi

Poslední komentáře

Na okraj

Potravní doplňky CaliVita®, jsou připraveny výlučně z přírodních látek, prodávají se již více jak půl století a dnes ve zhruba 35 státech světa, poskytují pomoc miliónům lidí, kteří mají zájem o své zdraví.

Odkazy

Potřebujeme k životu maso?

Za nejškodlivější potraviny vůbec se mezi odporníky považují maso a bílý cukr.

Nyní se věnujme tomu prvnímu...

Pro konzumaci masa existuje pouze jediný důvod - chuť. Dobře připravené maso člověku chutná, ale ke svému zdraví ho vůbec nepotřebuje. Naopak...

Existuje asi 800 různých vědeckých studií

(sledovali celkem asi 350 000 lidí), které jednoznačně prokázaly škodlivost konzumace masa. Studie antropologické, anatomické a fyziologické zjistily překvapující fakt, že člověk není ani masožravec, ani všežravec. Jeho zuby, sliny, délka střeva, enzymatický systém, hormonální systém a metabolismus dokazují, že člověk je zvláštní druh býložravce, který je zaměřen na plody.

Člověk je tedy stvořen k tomu, aby konzumoval ovoce, ořechy, semena a zeleninu. 

Maso obsahuje kromě hnilobných bakterií velmi mnoho purinových látek, z nichž vzniká kyselina močová, která se při nedostatku zásaditých látek ukládá v kloubech a tkáních a způsobuje různé degenerativní onemocnění pohybového aparátu (revma, dna, artróza pod.).

Lidský organismus nemá na rozdíl od masožravců a všežravců k dispozici enzym urikázu, kterým by mohl kyselinu močovou odbourat. Následné překyselení organismu vede k osteoporóze, k poruchám ledvin, srdce i mozku.

Maso obsahuje hormony a antibiotika, kterými jsou zvířata krmena, aby rychle rostla a nebyla nemocná. Tyto hormony způsobují u člověka předčasné dospívání a předčasné stárnutí (např. předčasné menstruace ve 12. - 13. letech místo v 17. letech).

Antibiotika z masa člověku škodí. Navíc se čím dál více virů a bakterií stává na ně rezistentní.

Kromě poškození našeho fyzického těla velká konzumace masa mění i jeho psychiku.

Velcí filozofové tvrdí, že tomu, kdo je zvyklý zabíjet zvířata, by nedělalo problém zabít člověka. Velká konzumace masa prý vede k rozvoji primitivních pudů, k obhroublému myšlení, cítění i jednání.

Vegetariáni nikdy nevedou války a u většiny z nich je patrný rozvoj vyšších citů a abstraktního myšlení.

Konzumace masa vede také k velké devastaci životního prostředí.

Produkce masa je 20x dražší než produkce rostlinných bílkovin (jeden hektar půdy je schopen uživit bez chemizace asi 1 člověka masožravce, 14 vegetariánů a 35 veganů). Vraťme se na počátek.

Proč člověk jí maso? Existuje k tomu racionální důvod?

Posuďte sami:

1. Maso nedodá člověku sílu.

Z čeho má sílu kůň nebo slon? Trávení masa vyžaduje obrovské množství energie a téměř žádnou nedodá. Lev, který žere výlučně maso, spí 20 hodin denně. Naproti tomu orangután, který se živí pouze rostlinnou stravou, spí jen 6 hodin denně.

2. Maso je pochybný zdroj bílkovin.

Bylo mnohokrát bezpečně vědecky prokázáno, že živočišné a rostlinné bílkoviny jsou si rovnocenné z hlediska esenciálních aminokyselin. Lidské tělo přijatou bílkovinu nejprve rozloží na aminokyseliny a pak si poskládá bílkovinu jakou právě potřebuje. Tedy živočišná bílkovina není pro člověka přímo použitelná.

3. Dlouhodobá konzumace masa zapříčiňuje poškození zdraví - 

střev, jater, ledvin, kostí, kloubů, svalů, nervů, mozku, krve, slinivky břišní...

Maso má samá negativa - proč je tedy jíst, když ničí lidský organismus a životní prostředí?

Proto, že lidem chutná!

Je hrozné, že kvůli ukájení lidských chutí musí denně trpět ve velkochovech a na jatkách milióny zvířat.

O tomto utrpení člověk většinou neví.

Avšak kdyby si měl každý vlastní rukou zabít tele, ovečku, slepici, zvíře stáhnout z kůže, rozřezat, vybrat střeva a vnitřnosti, brodit se v krvi, porcovat, pak by si to většina lidí rozmyslela. Za konzumenty to dělá masný průmysl. Dodá hotové salámy, naporcované maso.

Za těmito produkty a lákavou reklamou nejsou vidět plačící oči zvířat plné hrůzy a prosby o smilování.

Není slyšet řev úzkosti a strachu, nejsou vidět potoky krve. Hlavně, že nám chutná!

Zdroj: Léčba výživou, D.Červená, K.Červený

Jak jíst zdravě a s ohledem na svou konstituci, charakter, krevní skupinu i roční období vás učíme v 

Základech celostního zdraví

s láskou vaše Empatia

Souhlasím!

Naprosto s Vámi souhlasím, maso je k životu člověka opravdu nepotřebné :) Je přece spousta jiných potravin, které se dají jíst, a zároveň to neubližuje zvířatům. Já sama jsem veganka už asi rok, před tím jsem byla cca 2 roky vegeratiánka, a žádné zdravotní problémy nemám, ba naopak. Už dlouho jsem nebyla nemocná, mám energie na rozdávání a učím se taky poměrně slušně :)Navíc je to takový pěkný a příjemný pocit, když vím, že nepřispívám k zabíjení a týrání zvířat, člověk se pak hned cítí lépe. Jen doufám, že si to uvědomí více lidí, a více lidí přisoupí k vegetariánství / veganství.. Ovšem v dnešní době, kde je všude hromada masa, na každém rohu stánky, rychlá občerstvení, je to snad nemožné..