Výukové programy naší Akademie celostního zdraví

Radovat se je láska

Citát

Neuděláš-li si dnes čas na zdraví, uděláš si ho zítra na nemoc.

Čínské přísloví

Poslední komentáře

Na okraj

Vitamíny jsou biochemické „šrouby a matky“, které umožňují bílkovinám, uhlovodanům a tukům našich tání, aby fungovaly jako sladěný celek.
I když chybí pouze jeden vitamín, nebo je ho nedostatek, nepříznivě to ovlivní i fungování všech ostatních.
Proto zde jsou Multivitamíny.

Odkazy

Potravní doplňky

Názory na užívání potravních doplňků se liší.

Ale ať si myslí kdo chce co chce, jedno je jisté. Už i Světová zdravotnická organizace uznává, že deficit vitamínů a minerálů v současné stavě je 50 - 60 %!

Není proto náhodou, že průmysl vyrábějící doplňky výživy je v současné době jednou z nejprogresivnějších oblastí, v posledních letech zaznamenal obrovský rozmach. To o něčem svědčí. Lidé na celém světě si začínají uvědomovat důvody, proč je nutné postarat se o své zdraví pomocí doplňků výživy, proč je nutné nastoupit jinou cestu než doposud, tzn. nespoléhat se pouze na chemické léky.

A co je to za důvody, proč je nutné užívat spolu se stravou doplňky výživy?

Potraviny, které považujeme běžně za "nejzdravější" - ovoce a zelenina - NEMOHOU obsahovat potřebné výživné látky, protože se sklízejí nedozrálé, uchovávají v chladicích boxech a na popud okamžité potřeby (většinou velkých řetězců) se aktuálně nechávají narychlo "dozrávat" v umělé atmosféře. Kde by se tam asi vitamíny, minerály a stopové prvky vzaly?

Na druhou stranu se uměle "vyhánějí" kvůli co největším přírůstkům, ale jen vyselektovanými prvky, nikoliv komplexem, který bychom ve stravě potřebovali.

Díky průmyslové výrobě jatečních zvířat, jsme zanášeni hormony, antibiotiky a další chemií, ale výživových látek - kvůli jejich nepřirozené stravě - je zase nedostatek. A to nemluvíme o stresových faktorech při jejich zabíjení, které do masa vyplavují další toxické látky. A o nějakých energiích nyní nebudeme mluvit vůbec...
Takže příklad za všechny - "výroba kuřat":
Normální kuře domácí roste až 6 měsíců! Ten amaroun, který najdete v mrazáku v potravinách a má - světe div se - stejnou váhu, jako všechna ostatní okolo, roste 21 dnů!!! Je krmen přesnými dávkami granulí (nemá prakticky žaludek - nebo jste někde viděli kuřecí droby?), především obsahující masokostní moučku, růstové hormony a antibiotika! Pokud se nezabije do 24 dní, chcípne!!! Jeho buňky už se nestačí víc "nafukovat" a tkáň jakoby vnitřně exploduje... Inu - zdravá, přímo dietní strava. že?

Chemizací zemědělství jsme dokonale otrávili půdu. Pěstované rostliny tudíž obsahují kromě látek pro tělo nezbytných také velké množství látek, které tělu škodí. Některé stopové prvky, např. selen, na celé zeměkouli již v půdě nenajdete, jak by se tudíž mohl objevit v brokolici, kapustě...

Díky špatnému ovzduší dopadají na pěstované rostliny kyselé deště, osvěcuje je nepříznivé UV záření.

Plodiny jsou během svého růstu nesčetněkrát chemicky ošetřovány proti různým škůdcům, plísním, atd. (jablko 16x. vinné rhozny 7x, apod.!) Ten zbytek vitamínů, které s rostlinami sníme, působí pouze jako antioxidant, snažící se chytat volné radikály, které vznikají díky tomu, že současně sníme i spoustu chemických látek. Marně...

Při průmyslové výrobě potravin dochází k jejich znehodnocování tím, že jsou znehodnocovány nebo odnímány výživné látky a jsou přidávány látky jiné, které se v původních potravinách vůbec nevyskytují. (Při výrobě mléka se z něj nejprve odčerpá všechen tuk, ve kterém jsou právě všechny vitamíny rozpuštěny, aby se do něj následně nalil např.řepkový olej, aby vzniklo mléko nízkotučné, polotučné,...)

My lidé žijeme v neustálém stressu a jsou na nás kladeny tak vysoké nároky, že strava zdaleka nepokrývá tyto potřeby. (Podle Světové zdravotnické organizace byla denní dávka vitamínu C pro Evropana v r.1950 70 mg, nyní je to 1500 mg!)

Každý si může vybrat, co se svým zdravím udělá. Pokud se ovšem rozhodnete pro potravní doplňky, pak nezapomeňte, že musí být čistě přírodní, bez barviv, chemických konzervantů a pojidel. Minerály a stopové prvky musí být v tzv. chelátové formě. Vitaminy, které jsou rozpustné ve vodě (C, B, A), musí být ve formě tzv. plynulého vstřebávání (nikoliv uvolňování) a vitaminy rozpustné v tucích musí být v oleji (třeba v želatinové kapsli).

Máme již desetileté zkušenosti s užíváním potravních doplňků na vlastním zdraví i zdraví našich přátel a zákazníků. Během těchto let jsme nesčetněkrát srovnávali produkty, které prosazujeme - CaliVita, s ostatními. Vždy vyšly vítězně. A to ve všech parametrech - složení, množství účinných látek, účinnosti, jedinečnosti i ceně. Proto doporučujeme právě tyto a žádné jiné.

Zde uvádíme některé Přednosti potravních doplňků CaliVita.

Potravní doplňky CaliVita vám nabízíme také v internetovém obchůdku.

Můžete si vybrat z bohaté nabídky:

vitamínů
multivitamínů
antioxidantů
minerálů a stopových prvků
produktů z léčivých rostlin
aminokyselin
produktů určených pro všechny krevní skupiny
a mnoho dalších potravních doplňků.

Pokud si tyto produkty budete chtít objednat, můžete je dokonce nakupovat o 25% levněji, pokud budete členy spotřebitelské sítě CaliVita.