Výukové programy naší Akademie celostního zdraví

Radovat se je láska

Citát

Jsem pokorný k zemi, jsem pokorný k obloze, jsem pokorný k úsvitu, jsem pokorný k soumraku, jsem pokorný k modrému nebi, jsem pokorný k temnotě, jsem pokorný k slunci, jsem pokorný k tomu, jenž stojí ve mně a promlouvá se mnou, některé z těchto věcí stále na mne hledí, nikdy se neztratím z dohledu, proto musím říkat pravdu, to proto vždy říkám pravdu, držím svá slova pevně na své hrudi.

Tom Torlino Navaho
kolem roku 1890

Poslední komentáře

Na okraj

Víte, že potřeba zinku a selenu je u mužů vyšší?
S ejakulátem totiž z organismu odchází a tak muži především po čtyřicítce mohou mít potíže s prostatou.

Odkazy

Strava

"Kuchyň je nejsložitější laboratoř na světě. Odtud můžete zabíjet či uzdravovat svého muže, učinit své dítě bystrým a inteligentním, milence vášnivým. Z kuchyně ovládáte svoji rodinu. Jde jen o to, abyste poznali vliv jednotlivých potravin a přípravy jídla." A. Kushi

Nemusíme být specialisté na stravu, ale je nám všem jasné, že s tím, co jíme, něco není v pořádku.

Naše tělo potřebuje ke svému zdravému fungování makroživiny a mikroživiny. Makroživiny, jako cukry, tuky, bílkoviny, těch máme přísun dostatečný, dokonce nadměrný. A mikroživiny, jako jsou minerály, vitamíny a stopové prvky, těch je zoufalý nedostatek. Proč, je nám jasné - jako člověk moudrý ničíme přírodu, její přirozený rytmus, její přirozené energie, a "chytře" do ní zasahujeme.

Zarážející, a současně inspirující, pro nás může být postoj lékařů a dalších odborníků (dietních pracovníků v jídelnách pro děti) ke stravě. Jistě jste se každý setkal s nemocniční stravou a ta rozhodně, ač vůbec nejste dietologové, nesplňovala ani minimální dietní nároky, které jsou vám povědomé - dietní párky, light tavené sýry, kakao,... Můžeme se k této situaci postavit jako ke skutečnosti, která tu prostě je - NIKDO se nezabývá, co JÁ jím. NIKDO! V podstatě za to buďme vděčni a vezměme to jako výzvu starat se sám. Podle svého vlastního rozumu, podle své vlastní logiky, podle svého vlastního srdce a intuice.

To, co se nám dnes běžně nabízí jako potraviny, jsou z 80% nepoživatelné jedy či mrtvá nevyužitelná hmota. Můžeme se k tomuto faktu opět postavit dvěma způsoby, jako oběť a vykřikovat, že nemám možnost jíst jinak, nebo jako tvůrce a snažit se najít způsob, jak se postarat sám. Nevyzývám vás k vlastní výrobě potravin, ale k tomu, abyste sami začali třídit, co koupit, z čeho vařit, a především co nekoupit a nekupovat. Můžeme se zlobit, proč tedy ty potraviny na našich pultech jsou, ale proč tam jsou? Protože je kupujeme! Až je kupovat přestaneme, výrobci je přestanou vyrábět. Jedině tak, zevnitř můžeme změnit kvalitu našich potravin.

Buďte tedy tvůrci a tvořte si s láskou to, co vám má přinášet užitek, energii a zdraví. Kupujte jen základní potraviny a vařte doma. Vystačíte na zelenině, ovoci, obilovinách, kvašených mléčných výrobcích, čerstvém mase. Jsem přesvědčená, že jíst 100% zdravě z toho, co koupím, dnes nelze, proto jezme jen to základní a buďme si vědomi, že živiny, které od dané potraviny očekáváme, tam stejně nejsou, je tam však plno látek, které nám škodí a kterých se nějak horko těžko budeme v budoucnu zbavovat. Jezte jednodušše a doplňujte živiny kvalitními přirodními doplňky stravy, jinak to dnes nejde.

Každá životně nutná mikroživina kromě svého přinosu pro naše buňky nám přináší i duchovní poselství, když nám chybí, nedostává se nám v určité oblasti energie, kterou potřebujeme pro zvládání životních lekcí.

Najdete v nezbytných látkách pro život :-)

Starejte se o sebe jako o vlastního!