Disclaimer

Tato webová stránka společnosti King Scotty Co. LLC (US) neposkytuje lékařské, léčebné ani žádné jiné poradenství a neměla by být tak ani chápana. Informace jsou na těchto stránkách průběžně aktualizovány, nepřijímáme právní odpovědnost za uvedené údaje. Značka EMPATIA.CZ je chráněna ochranou známkou.
Copyright © King Scotty Co. LLC
Všechna práva vyhrazena.

Citát

Pro naši podstatu čas neexistuje, je pouze chvíle, která trvá věčnost.

J. Lengyel

Poslední komentáře

Na okraj

Víte, že zánět ledvin znamená zlost na partnera, nechuť s ním snášet společný život, pocity ublížení ve vztahu ke světu? Následné bolesti v zádech a při močení jsou v myšlenkách rány do zad, dloubnutí pod žebra i horší přání odplaty, to, co jsme vysílali k druhým.

Cukry

Cukry jsou výhradně zdrojem energie.

Vyskytuje se ve dvou formách:
- polysacharidy neboli škroby (nacházíme je v obilovinách, luštěninách i v zelenině)
- jednoduché cukry (jako je cukr řepný a hroznový).

Metabolismus škrobů je pomalý, kdežto jednoduché cukry vstupují do organismu prudce, rozkývají hladinu inzulínu a krevního cukru, a to má za následek degeneraci slinivky a jater. Přívod rafinovaného cukru způsobuje zvyšování spotřeby vitamínů a minerálů, jejichž nedostatek přispívá k nervovým a citovým poruchám, vzniká dráždivost, stavy úzkosti a strachu, křeče, poruchy trávení, nesoustředěnost, vzdorovitost. Snižuje se intelektuální kapacita mozku.

Také jsou známy psychotropní účinky cukru. Cukr snižuje úzkost a pocit strachu, my zvyšujeme jeho dávky, abychom si zachovali dobrý pocit, tím ale naše odolnost ke stresu klesá, stáváme se úzkostnějšími a depresivnějšími a jsme v pasti uzavřeného kruhu.

Měli bychom přísně kontrolovat konzumaci jednoduchých cukrů - čím méně, tím lépe.