Výukové programy naší Akademie celostního zdraví

Radovat se je láska

Citát

Neustále jsou zkoumány a studovány lidské nemoci. Jsou organizovány vědecké kongresy jeden za druhým. Stále nové a nové léky, ale stále nové a nové nemoci, a je zřejmé, že to nepovede k žádnému konci, dokud nezměníme proud našeho vědomí...

P. Ivanov

Poslední komentáře

Na okraj

Víte, že mléko obohacené o syntetický vitamín D - tedy veškeré mléko kupované v obchodech - okrádá organismus o hořčík?

Odkazy

Cukry

Cukry jsou výhradně zdrojem energie.

Vyskytuje se ve dvou formách:
- polysacharidy neboli škroby (nacházíme je v obilovinách, luštěninách i v zelenině)
- jednoduché cukry (jako je cukr řepný a hroznový).

Metabolismus škrobů je pomalý, kdežto jednoduché cukry vstupují do organismu prudce, rozkývají hladinu inzulínu a krevního cukru, a to má za následek degeneraci slinivky a jater. Přívod rafinovaného cukru způsobuje zvyšování spotřeby vitamínů a minerálů, jejichž nedostatek přispívá k nervovým a citovým poruchám, vzniká dráždivost, stavy úzkosti a strachu, křeče, poruchy trávení, nesoustředěnost, vzdorovitost. Snižuje se intelektuální kapacita mozku.

Také jsou známy psychotropní účinky cukru. Cukr snižuje úzkost a pocit strachu, my zvyšujeme jeho dávky, abychom si zachovali dobrý pocit, tím ale naše odolnost ke stresu klesá, stáváme se úzkostnějšími a depresivnějšími a jsme v pasti uzavřeného kruhu.

Měli bychom přísně kontrolovat konzumaci jednoduchých cukrů - čím méně, tím lépe.