Disclaimer

Tato webová stránka společnosti King Scotty Co. LLC (US) neposkytuje lékařské, léčebné ani žádné jiné odborné poradenství, nemá za cíl nahradit odbornou lékařskou péči a neměla by být tak ani chápana. Informace jsou na těchto stránkách průběžně aktualizovány, nepřijímáme právní odpovědnost za uvedené údaje. Značka EMPATIA.CZ je chráněna ochranou známkou.
Copyright © King Scotty Co. LLC
Všechna práva vyhrazena.

Citát

Nemoc je jenom zpráva, že mám něco změnit.

Mahátma Gándhí

Poslední komentáře

Na okraj

Víte, že jedna kapsle přípravku Super CoQ10 obsahuje tolik koenzymu jako 2 kg lososa nebo 3 celé kuřecí stehýnka?

Skutečný obsah vitamínů a minerálů v ovoci a zelenině

"Zdraví je stavem celkové fyzické, mentální, sociální, ekologické a duševní pohody a není to jen pouhá absence nemoci nebo ochablosti".

Že tohoto stavu "zdraví" můžeme dosáhnout jen za předpokladu dostatečného množství výživných látek (minerálů, vitamínů, stopových prvků, zdravé vody, atd..), o tom snad nikdo nepochybuje.

Pro ty, kteří si však stále naivně nebo třeba z nedostatku informací myslí, že dostatečné množství výživných látek nám může zajistit dnešní běžně dostupná, byť tzv. zdravá strava, přinášíme následující přehled.

Podle srovnávací studie WHO obsahuje ovoce a zelenina (obecně uznávané "nejzdravější" potraviny) v dnešní době stále se snižující množství vitamínů a minerálů. Navíc se vařením ztrácí další část z těch, které ještě zbyly.

Pozn. (velmi důležitá)
Všiměte si, že je zde porovnání z let 1985 - 2002. Ale to už je zase 18 let nazpět. Jak to asi tedy musí vypadat dnes?!?!?

Obsah vitamínů
a minerálů
v potraninách
Zkoumaná
složka
Stav složky v mg/100g
potraviny v roce
Rozdíl
mezi roky
1985 1996 2002 85-96 85-02
Brokolice vápník 103 33 28 - 68% - 73%
kyselina listová 47 23 18 - 52% - 62%
hořčík 24 18 11 - 25% - 55%
Fazole vápník 56 34 22 - 38% -51%
kyselina listová 39 34 30 - 12% - 23%
hořčík 26 22 18 - 15% - 31%
vitamín B6 140 55 32 - 61% - 77%
Rajčata vápník 14 4 3 - 70% - 78%
hořčík 27 18 14 - 33% - 48%
Mrkev vápník 37 31 28 - 17% - 24%
hořčík 21 9 6 - 57% - 75%
Špenát vápník 62 19 15 - 68% - 76%
vitamín C 51 21 18 - 58% - 65%
Jablka vitamín C 5 1 2 - 80% - 60%
Banány vápník 8 7 7 - 12% - 12%
kyselina listová 23 3 5 - 84% - 79%
hořčík 31 27 24 - 13% - 23%
vitamín B6 330 22 18 - 92% - 95%
Jahody vápník 21 18 12 - 14% - 43%
vitamín C 60 13 8 - 67% - 87%

 Zdroj: Geigy Pharmakonzern, Switzerland (1985), Lebensmittellarbor Karlsruhe (1996), Sanatorium Oberthal (2002)

Podle oficiálních zpráv WHO v současnosti v běžném prostředí chybí každému z nás v běžně dostupné stravě 50% vitamínů a 60% minerálů!
Z čeho má tedy naše tělo žít? Jak můžeme být zdraví?!?!?

Toto je jen malá, ale myslíme, že velmi názorná ukázka, jak to s výživnými látkami v potravinách vypadá. Není se co divit - podle výpovědi bývalého pracovníka velkobchodu s ovocem a zeleninou vypadá distribuce zhruba takto:

1) Ovoce a zelenina se sklízí v naprosto nezralém stavu (aby vydržela transport a uskladnění). Což ale jasně znamená, že výživné látky se v ní ani nestačily objevit. Mohou v ní být jen dusitany a podobné "urychlovače" růstu a dokonalého vzhledu.

2) V okamžiku, kdy přijde objednávka (nejčastěji z nějakého obchodního řetězce), dá se určité množství zeleniny nebo ovoce do ochanné chemické atmosféry dozrát a za dva dny máme na pultě krásnou zeleninu a ovoce!

Báječné... Dobrou chuť a pevné zdraví!

Co tedy zbývá pro běžného člověka, který nemá vlastní zahradu v nezatíženém prostředí, lepšího, než kvalitní přírodní potravní doplněk? My opravdu nevíme...

S láskou vaše Empatia

To to letí, ne jen 8 let, ale

To to letí, ne jen 8 let, ale dokonce celých 18.

děkujeme

za kontrolu!