OMEZENÁ AKCE 1 + 1 ZDARMA!

(pouze do vyprodání zásob!)

Pravým superovocem je to, které má mimořádně vysoký obsah antioxidantů.

Právě do této skupiny patří ovoce acai z čeledi brusnicovité, které je bohaté na antioxidanty.

HITPARÁDA SUPEROVOCE

Následující seznam obsahuje hodnoty ORAC pro jednotlivé druhy ovoce. Tato hodnota označuje míru antioxidační kapacity potravin.

Acai (102 700)
Šípky (96 150)
Maliny (19 220)
Černý bez (14 697)
Borůvky (9621)
Brusinky (9090)
Jablka (6681)
Granátová jablka (4479)

ANTIOXIDAČNÍ BOMBA

Jak je vidět z uvedeného seznamu, ovoce acai je mimořádně bohaté na antioxidanty, a tak uživatelům zajišťuje  širokospektrální ochranu a přitom má i vynikající protizánětlivé účinky. Dále obsahujevitaminy B1, B2, C a  E, niacin a železo, draslík, fosfor, vápník a různé aminokyseliny.

ACAI A METABOLISMUS

snižuje chuť k jídlu,
odstraňuje výkyvy hladiny cukru v krvi po jídle,
snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů,
dodává organismu důležité živiny – vitaminy, minerální látky, antioxidanty, nenasycené mastné kyseliny a aminokyseliny,
zabezpečuje pomalé, ale trvalé hubnutí tak, že přitom nevyčerpává, ale právě naopak, doplňuje energetické zásoby organismu.

PROTIZÁNTLIVÉ ÚČINKY ACAI

V ovoci acai se nachází množství sloučenin s antioxidačním působením, přičemž protizánětlivé účinkykyanidin-3-glykosidu (c-3-g) a kyseliny elagové prokázala i moderní medicína. Těmto složkám jsou připisovány i další příznivé vlastnosti, které jsou prověřeny četnými osobními zkušenostmi.

Potvrdilo se, že protizánětlivý účinek sloučeniny c-3-g spočívá v blokování enzymu COX-2, který je při zánětu kloubů zodpovědný za tvorbu prostaglandinů, které v organismu udržují zánět. Tato antioxidační sloučenina  v acai může působit podobně jako nesteroidní antiflogistika a navíc nedráždí trávicí trakt.

Kyselina elagová je antioxidant,který má rovněž protizánětlivé vlastnosti. Výsledky mnoha uskutečněných pokusů poukazují na to, že díky svému protizánětlivému a analgetickému účinku má kyselina elagová v kombinaci s jinými antiflogistiky vliv na silnější a déletrvající působení těchto léků.

I další složka přítomná v acai, flavonoid velutin, se považuje za látku s protizánětlivými účinky, která potlačuje účinky TNF-alfa a IL-6 cytokinů produkovaných buňkami imunitního systému, které sehrávají důležitou roli při udržování zánětlivých procesů v organismu.

Zdroj: calivita.cz

Kam dál?

Komentáře