Dotaz

Dobrý den,

přečetla jsem si články,ve kterých se píše o nevhodných kombinacích potravin. jelikož se  v tom nemůžu moc vyznat, potřebovala bych poradit, když si po ránu chci udělat jáhelnou či vločkovou kaši, s čím si ji můžu udělat?Spíše nasladko ,nevím, jestli to můžu povařit v mléce (rostlinném) jestli k tomu můžu podat ořechy, ovoce jak jsem se doslechla né ,jsem z toho celkem dost zmatená.

Výčet potravin, které se nemohou kombinovat je dost malý, chtělo by to více příkladů.

S pozdravem hezkého dne Králová

Odpověď

Dobrý den,ano, souhlasím s vámi, pokud by člověk měl respektovat všechna omezení, musel by jíst suchou rýži. Nikdy nelze vyhovět všem požadavkům na výživu, a držet se všeho dohromady. Chápu, že v tom má pak člověk guláš, taky jsem ho měla. Vždycky je důležité vybrat si menší zlo, dokonalé to nemůže být nikdy.A tak pokud víte, že sladkosti včetně ovoce je tělo schopné strávit pouze dopoledne (protože pracuje slinivka), pak si do své jahelné kaše klidně dám ovoce i hroznový cukr nebo med. A obilné kaše se vaří (nebo vločky zalévají) pouze ve vodě, sojové mléko sušené se přidává až poté, nevaří se. Příklady zdravých receptů jsou v kuchařce.S láskou vaše Empatia

Zpět na přehled všech dotazů

Kam dál?