Disclaimer

Tato webová stránka společnosti King Scotty Co. LLC (US) neposkytuje lékařské, léčebné ani žádné jiné odborné poradenství a neměla by být tak ani chápana. Informace jsou na těchto stránkách průběžně aktualizovány, nepřijímáme právní odpovědnost za uvedené údaje. Značka EMPATIA.CZ je chráněna ochranou známkou.
Copyright © King Scotty Co. LLC
Všechna práva vyhrazena.

Citát

Z cizích chyb si nic moc nedělejte a na celý svět se hezky usmívejte. Sami sebe před špatností uhlídejte.A jako to sluníčko láskou své srdce zahřívejte. A když vám bude někdy smutno, do nebe se podívejte. A to vám přeje Jéňa z Letný, ten co má rád všechno pěkný.

H. Volf

Poslední komentáře

Na okraj

Víte, že jedna dávka Strong Bones obsahuje tolik vápníku jako jedna sklenice mléka nebo 1 porce sýra, a tolik hořčíku jako 4 sklenice mléka nebo 3 porce (100g) sýra!? A přitom mléko obohacené o syntetický vitamín D organismus o hořčík okrádá?!

Gomasio

- sezamové nebo lněné semínko
- mořská sůl

Na rozehřáté pánvi pražíme semínka. V jedné ruce pánev, v druhé ruce pokličku. Pánev se musí občas zvedat z ohně, musí se s ní hýbat, aby se semínka nespálila. Ale semínka budou praskat a vyskakovat z pánve, proto jistíme pokličkou v druhé ruce. Ve chvíli, kdy ustane bouřlivé praskání semínek, semínka začnou krásně vonět, pak oheň vypneme a přisypeme mořskou sůl, smícháme. Poměr semínek k soli může být od 5:1 až po 20:1, nic nezkazíte poměrem podle oka. Smíchanou opraženou směs umeleme v mlýnku na mák, ne však na prášek, ale jen mírně rozemneme semínka (mlýnek co nejvíce povolíme). Užívá se místo soli, můžete i okořenit chleba s máslem, je to skvělé.

Náš komentář k receptu: 

A navíc si léčíte žaludek.