Výukové programy naší Akademie celostního zdraví

Radovat se je láska

Citát

Barva je nejvlastnější zkušební kámen reality.

Aldous Huxley

Poslední komentáře

Na okraj

Víte, že mléko obohacené o syntetický vitamín D - tedy veškeré mléko kupované v obchodech - okrádá organismus o hořčík?

Odkazy

Taky jíte mléčné výrobky kvůli vápníku? Tak na to zapomeňte...

Jak funguje vstřebatelnost vápníku do našich kostí?

Vápník potřebuje pro vstřebání se do kostí enzym, který mléko po nadojení přirozeně obsahuje. Tento enzym je ale v mléčném tuku, proto po odstředění je z mléka odstraněn. Při výrobě mléka a mléčných výrobků určité tučnosti se zpětně tuk přidává, ale ne ten odebraný, většinou levný palmový olej. Odstředěním se tedy z mléka stává mrtvá vápenitá voda s přidaným tukem.

Naše tělo ale nedokáže vápník vyloučit, proto ho někam uklidí. Třeba do cév, do kloubů. Pak se běžně stává, že ženy, které jsou lékaři vyzývány, aby jedly kvůli osteoporoze mléčné výrobky, osteoporozu mají stejně, ale navíc mají zavápněné klouby a cévy.

Mléko zahleňuje trávicí trakt, tudíž se stěny střev stávají téměř nepropustnými pro živiny. Hleny se následně projevují jako zahlenění dýchacích cest, a tak není divu, že děti, krmené mlékem a mléčnými výrobky mají stálé bronchitidy, alergie a astma. A tomu navíc mají křehké kosti...

Přečtěte si další zajímavosti o mléku:

Dr. K. A. Oster a Dr. D. Ross, lékaři z Connectitutu, zabývající se úskalími tzv. zdravé výživy, objevili v mléce XO-faktor. Ve své nové knize uvádějí, že ani cholesterol, ani nikotin nejsou první a hlavní příčinou srdečních infarktů, ale všude přítomné mléko! Zjistili, že mléko obsahuje enzym zvaný xantineoxidaza (XO), který ucpává tepny a vyvolává tak vysoký krevní tlak.

Mléko samo o sobě není vůbec vhodná potravina pro člověka, ale jeho homogenizace, která se v dnešním mléčném výrobním procesu běžně používá, z něj činí přímo jedovatou nepoživatelnou hmotu.

Tento proces mléko rozkládá na velmi malé kuličky, mikroskopicky těžko rozeznatelné. Tím se enzym XO dostane stěnami trávicího traktu do krevního oběhu, místo aby byl žaludeční kyselinou neutralizován a vyloučen. Tito lékaři tvrdí, že pití homogenizovaného mléka je v podstatě nebezpečnější než kouření cigaret. Trvali proto na tom, aby na mléčných obalech bylo uvedeno stejné varování jako na krabičkách s cigaretami!

Člověk je jediný tvor na planetě, který běžně pije mateřské mléko jiného druhu a navíc i v dospělosti!

Je to zpronevěření proti přírodním zákonům, a to s sebou pochopitelně nese samé problémy. Tradice a literatura nám vštěpovaly zcela legálně, že právě pro děti je mléko „příjemnou, prospěšnou a potřebou výživou“. O to se mléčná propaganda pokouší ve všech médiích dennodenně! Ve skutečnosti je tomu právě naopak!

Vápník, tuk a cholesterol jsou příčinou mnoha tzv. civilizačních nemocí, včetně alergií.

Dále má mléko přebytek proteinů ve formě kaseinu, se kterým se naše tělo velmi těžko vyrovnává v důsledku nedostatku enzymu LAB. K tomu všemu jsou jeho uhlohydráty molekulami mléčného cukru, se kterým si dospělí taktéž dovedou jen velmi obtížně poradit, protož po odstavení od matčina prsu postrádají enzym laktozu. Z toho důvodu v civilizovaných zemích nejvíce trpí černoši a asijci, protože vůbec nebyli zvyklí pít mléko.

Je-li řeč o mléku jako o výborné živině, zapomíná se, že neobsahuje žádné vlákniny a má velký nedostatek kyseliny linolové, železa, niacinu a vitaminu C. Je to skutečně dokonalá výživná látka, ale pouze pro telátko do doby, kdy se mu začínají tvořit zuby a kdy rychle roste, má již rohy i kopyta, ale ještě poměrně malý mozek! V protikladu k tomu člověk roste pomalu. Náš mozek více narůstá a žijeme podstatně déle než krávy.

Málokdo si také uvědomí, jak nemocná jsou zvířata chovaná ve velkochovech a že se neobejdou bez léčiv, hlavně antibiotik a bez veterináře.

Z toho všeho logicky vyplývá, že kravské mléko lidský život zkracuje: degenerovaná zvířata = degenerovaní lidé.

Tajemství mateřského mléka

Mateřské mléko obsahuje bílkoviny ve formě lehce stravitelných albuminů. Lidské mléko má jen polovinu bílkovin, obsahuje však více přírodního cukru a lecitinu, důležitých pro rozvoj mozku.

Také má pouze polovinu vápníku, protože lidské miminko má růst pomalu. Navíc je tento vápník koloidní, tudíž organický a proto lehce stravitelný. Snad nikdo nebude mít námitku proti tomu, že mateřské mléko je stále ještě nejvhodnější výživou kojenců i při současném zamoření životního prostředí.

Opozice vůči kravskému mléku se rozrůstá.

Děti pijící mléko jsou abnormálně větší a trpí nedostatkem určitých minerálií a lecitinu, jako potravy nervů a mozku. Lidé pijící mléko jsou často zahleněni a nastuzeni. Obzvláště jsou náchylní k různým kožním onemocněním. Matky jsou vesměs oběti myslného názoru, že mléko obsahuje vápník potřebný pro výstavbu kostí a zubů. Mléko sice obsahuje vápník, ale vázaný na kaseinové bílkoviny, takže tělo je nemůže přijímat a zpracovávat. Kdyby toto předcházející tvrzení nebylo pravdivé, pak by obyvatelé západních zemí museli mít podle množství vypitého mléka nejlepší kosti a zuby. Opak je však pravdou. Mají je nejhorší!

Povinné pití mléka ve škole (vedle cukroví) zcela zničilo vápennou kostru našich dětí!

Jak bezbranná si musí připadat každá matka, která má ošetřovat překrmeného kojence, který má stále rýmu, mléčný svrab a spoustu dalších kožních vyrážek, když už v porodnici ji učili, jak ho má doma krmit mlékem tvořícím maz a jeho výrobky, které jsou navíc zcela přetvářeny tepelným zpracováním. Bohužel dětští lékaři mléko doporučují jako nejzdravější výživu. A tak matky, které v důsledku nesprávného způsobu života nic jiného neznají, krmí své děti lepkavými mléčnými a kašovitými výrobky. Tak „živí“ choroby a oslabují životní síly svých dětí.

Mléko není potravina vhodná pro nikoho!

Máme na výběr mnoho jiných zdravých alternativ...

s láskou vaše Empatia

Mléko

Jako vážně? Než něco takového napíšete, tak si aspoň zjistěte, jak to opravdu je, jde vidět, že o mlékařství nevíte vůbec nic... Pak nemají vznikat mýty a vše okolo toho, když někdo vypustí z pusy něco takového.

tak jen neplivejte

a sdílejte své vlastní zkušenosti z provozu v mlékárně, pokud jste tam pracovala. Rádi je uvítáme! s láskou empatia

Souhlasím s tím,že by člověk

Souhlasím s tím,že by člověk neměl pít mléko.Po přečtení všech dostupných článků jsem se o tom přesvedčila sama a mohu doporučit každému malý test pro uzdravení. Vysaďte mléko a všechny mléčné výrobky na tři týdny a začnete se ozdravovat.Já to udělala,protože to myslím se svým zdravím vážně.Měla jsem totiž několik let bolesti prsou a stupňovaly se.Lékaři si nevěděli rady,vše zahrnuto pod slůvko"jste v přechodu"nasadíme hormo ny.Omyl,stačí vysadit mléčné výrobky a posunete se o kus dál.Věřte mi,byla to velká úleva.Zpočátku prsa svědila,jako když se vám hojí velká rána,ale po čtrnácti dnech i toto ustávalo a už nebolí a cítím se báječně.☺

Mléko NE !

Nedá mi to...Nejprve děkuji Milušce za článek, je nutné šířít podobné poznatky. Ach ta věčná archaická otázka kolem mléka, včetně bludu o vápníku,který údajně dodáva...! Jakkoli je to neuvěřitelné, ještě stále někteří "odborníci" na zdraví, či životosprávu dopručují mléko...!Napadá mne přirovnání s mýtem o špenátu, největším zdroji železa, po desetiletích se ukázalo, že se jednalo o omyl. Přátelé, zamysleme se selským rozumem : vážně věříte tomu, že kráva produkuje původně SVE mléko, aby ho konzumoval jiný savec...člověk ???A za jakých podmínek ? Viděli jste skutečně jak vypadá velkochov ??? Anebo jatka, ale to už je jiné téma :-) Vy, kteří trpíte rýmami, odkašláváním, ranním zahleněním, výtoky, plísněmi, ALERGIEMI...zkusili jste vynechat alespoń na pár dní, raději týdnů, veškeré mléčné výrobky ? Zkuste to, tělo vám poděkuje..!   Ráda bych sdílela konkrétní poznatek. Vlastně dva : jako dítěti mi nutili mléko, které jsem považovala tehdy za odporné( hlavně teplé). Ale byla taková doba ( 1970 ! ) Od svých 10 let, cca do 30 jsem trpěla otřesnými alergiemi  na pyl, jistě, nemohu dávat všechnu vinu jen mléku (potlačené agrese jsem měla spoustu :-D). Zhruba v roce 1990 po objevení úžasné a pro mne naprosto převratné knihy Křížovka života a následně všech knih pana Jonáše jsem se začala živit tím, čim jsem chtěla, provedla několik očist těla...a: Alergie prostě přestala a už se mi nevrátila...! Druhý případ a možná ne ojedinělý : má dcera po 12 měsíčním kojení "nechtěla" jiné mléko, tedy mléko pro kojence, a že v lékárnách jich bylo spoustu...Zkrátka řvala a odmítala láhev. Tehdy jsem ještě chodila občas(alespon s miminkem) k lékaři :-D.. Paní doktorka mi poradila mléko osladit...a já jí uposlechla !!! (nevyčítam si to už, prostě jsem jí věřila)!  Holčička mlíčko takto upravené chtěla, kupodivu jí však začaly rýmy, zánět ouška, nějaký ten pupínek atd...jistě, nejen kvůli mléku, možná mi tím chtěla vyjevit, abych naslouchala jejím potřebám a ne paní doktorce...Když po spapání jogurtíků a pribináčků atd i několikrát blinkala, konečně mně napadlo : A DOST ! Dnes 14-ti letá slečna se nedotkne ani sýra ani mléka( prostě je sama od sebe nechce...)a nevypadá, že by jí chyběl vápník..(zdravé zuby, dlouhé vlasy apod.).   Proto si troufám souhlasit a prohlašovat a šířit:kravské mléko není určeno lidskému jedinci a snad ani nám lidem nepřísluší, abychom krávu takovým drastickým způsobem využívali. Důvěřujte svým batolatům (i těm větším), ONI zkrátka VÍ