Dotaz

Dobrý den,
ve 33 letech mi byla zjištěna intolerance bílkoviny kravského mléka, prý ji mám od narození. Nikdy jsem mléčné výrobky ve větším množství nekonzumovala, zřejmě proto si žádné obtíže po jejich požití nevybavuji. Nicméně prosím o informaci, co přesně vyloučit ze stravy. Jde jen o mléko a mléčné výrobky (jogurt, tvaroh, šlehačka apod.) nebo i máslo a sušené mléko používané např. v sušenkách? Tvrdé sýry prý mohu konzumovat i nadále.
Děkuji a zdravím.

Odpověď

Dobrý den,
kravské mléko (pokud ho nepijeme přímo krávě z vemene a i tak může být pro někoho nestravitelné) a výrobky z něj nejsou vhodné ke stravě lidí. Výjimku tvoří kysané produkty a kvalitní máslo (ne margarín!). Všechny ostatní mléčné výrobky jsou pro trávicí trakt každého člověka zatěžující, přináší s sebou zahlenění a poté alergie. Navíc jde o klamání veřejnosti – z mléčných výrobků, vyráběných současnými technologiemi naše tělo není schopno využít vápník, který zde je. K zabudování vápníku jsou třeba enzymy, které jsou ale rozpustné v tucích, ten tuk z mléka je ale odstředěn i s těmito enzymy, vzniká tudíž mrtvá tekutina. Já tvrdím, že mléko má každý pít jen od své maminky a pak se živit jinak.
Pokud máte alergii na kravské mléko, pak máte alergii na veškeré výrobky z něj, tudíž i na tvrdé sýry, i na sušené mléko i máslo. Sice dost dobře nerozumím, proč to řešíte, když nemáte žádné negativní projevy, jak vlastně poznáte, že váš organismus na vyřazení kravského mléka reaguje pozitivně?
Něco o našem přístupu ke stravování najdete v kuchařce.
Mléčné výrobky velmi poškozují organismus žen, jde především o zanášení lymfatického, tudíž odpadního systému těla hlenem, a následně vznikají cysty, myomy, bulky, hlenem se obalují vaječníky a s tím dochází k neplodnosti “bez důvodu”… To jsou jen některé nepříznivé důsledky nadměrné konzumace mléčných výrobků.
Mějte se hezky
Vaše Empatia s láskou

Zpět na přehled všech dotazů

Kam dál?