Cholesterol vysoký

Zvýšený cholesterol ucpává cévy a nedovoluje krvi, která symbolizuje v našich životech radost, aby plynule proudila, a abych přinášela potřebné živiny a kyslík.

Cholesterol  je součástí každé naší buňky. Je důležitou stavební jednotkou nervů a některých hormonů. Většinu si ho organismus vyrábí sám, část pak přijímáme ve stravě. Pokud jeho příjem ve stravě přeháníme, tzn. konzumujeme příliš vysoké množství živočišných produktů, zvyšujeme hladinu LDL v krvi, což vede k ucpávání cév – k ateroskleróze. Při ní se napěněný cholestorel přilepuje na stěny cév a vytváří se tzv. cholesterolové pláty, který mohou cévu úplně ucpat.

Určité množství cholesterolu tedy naše tělo potřebuje, není problém, pokud cholesterol pouze „plave“ v krevní plazmě. Jeho nežádoucí vliv nastává až poté, co je naše tělo plné volných radikálů – škodlivin – emocí nespokojenosti, ukazování prstem na ty druhé, nevědomosti o své schopnosti tvůrce všeho ve svém životě. Volné radikály napichují plující cholesterol, z něho se stávají tzv. cholesterolové napěněné buňky, a ty se následně usazují v cévách a zužují tak průchod krve.

Znamená to tedy, že záleží na nás, zda vidíme v situacích a lidech kolem nás důvod k radosti nebo nespokojenosti, rozčilování a vzteku.

Pokud jsme vědomí a víme, že život je škola a příležitost zvládnout jisté úkoly naší duše, pak víme, že vše, co se nám děje v okolním světě, je jen možnost pro naše pochopení a změnu. Nezlobíme se tedy nikdy na nic venku, ale hledáme v sobě, co nám vadí, co nás rozčiluje, co nezvládáme přijmout s láskou, a to následně v sobě změnit.

Protože změnit druhého člověka nelze, změnit lze pouze náš pohled na jeho chování.

Pokud konzumujeme přemíru živočišných bílkovin (každý den maso), znamená to vyčlenění se, povýšení se, pocit, že si můžeme dovolit žít na úkor ostatních. Nižší formy života jsou tu pro nás, ale neznamená to, že jejich dar obětovat své tělo, ať je živočišné nebo rostlinné, pro nás, máme zneužívat. Vše je jen energie a přemíra všeho škodí. Je lhostejné, zda to přeháníme s alkoholem, s masem, s vejci, nebo s jinými zdroji potravy i z rostlinné říše.

Měli bychom hledat střídmost a nic nepřehánět – ani striktně vylučovat maso, ani striktně jíst jen maso.

Jakákoliv zásada a na čemkoliv lpíme jako na tom nejlepším pro nás bude zbouráno.

Pokud ovšem rozbíjíme partnerství a vztahy, přemíru tlačíme na naši pravdu, protlačujeme své zásady, jak je to správně, chceme vše kolem zařídit podle nás, pak přetěžujeme játra se žlučníkem mnohem víc než stravou. Ve vztazích s lidmi bychom měli vědomě milovat a neubližovat. Nejen druhé, ale i sebe.

Není třeba trpět, neustále se kontrolovat v jídle, asketicky zvládat veškeré své touhy i pudy.

Je třeba spontánně žít, radovat se z každého dne, být si vědom principu života, zkoušet zvládat své výzvy, ale pokud to drhne, klidně to odložit.

„No a co? Příště se mi to třeba povede!“ Nebýt na sebe přísný…

Nebýt přísný na sebe, nebýt přísný na druhé, žít vesele a v radosti je cesta k životu, který bude stále vracet jen radost!

Vše v TOLEROVAT JE LÁSKA

Jak vysoký cholesterol léčit přírodní cestou