Kombinace potravin

Chceme, aby potravina, kterou sníme, byla dobře strávena.

To ale nesmíme zapomínat na to, že každá potravina je rozkládána specifickým enzymem, proto je důležité vyvarovat se některým kombinacím potravin.

 Tučné maso a mléko je tráveno dlouho. Proto je třeba kompenzovat syrovou zeleninou

 Zcela nevhodné je kombinovat dvě různé bílkoviny, například maso savců a ryba.

 Jí-li se škrob s jednoduchým cukrem, pak kvasí

 Ovoce se má jíst jako samostatné jídlo, nikdy ne mezi jídly nebo hned po jídle.

 Dobré kombinace jsou bílkovina a listová zelenina, škroby a zelenina, tuk a listová zelenina.

 Špatné kombinace jsou bílkovina a škrob, tuk a škrob, ovoce a škrob, bílkovina a bílkovina, maso a sýr.

 Obecně lze říci, že při jednom jídle bychom měli kombinovat co nejméně potravin. V případě nemoci jíme pouze jednu potravinu.

Pokračujte v hledání svého specifického způsobu stravování v modulu Základů celostního zdraví na AKADEMII CELOSTNÍHO ZDRAVÍ:

Jak uživit své buňky

Tam nejdete svůj způsob, jak se právě vy máte stravovat.

s láskou vaše Empatia

Kam dál?

Komentáře