Červené víno léčí

Ale pokud nechcete úplně změnit svůj styl života a přijmout francouzskou kulturu za svou, nemusíte. Příroda nám nabízí východisko ve formě látky, která je hnacím motorem prodlužování aktivního života.

Její název je resveratrol,

jehož působením dochází k zvýšení produkce sirtuinů neboli genů mládí v buňkách, a tím proces stárnutí zpomaluje.

Resveratrol se hojně vyskytuje například v červeném víně, nápoji ve Francii tak opěvovaném.

Abyste tělu dodali 1 miligram resveratrolu, musíte vypít 4 dcl tohoto lahodného moku. To nezní špatně…

Výrazně pozitivní účinek na lidský organismus však přináší až dávka 50 miligramů resveratrolu, což odpovídá 20ti litrům vína. To ale obyčejný člověk prostě nezvládne.

Resveratrol obsažený v červeném víně sice prospívá, ale alkohol by v tomto množství zabíjel…

Resveratrol je látka, která se nachází ve slupkách a jadérkách modré vinné révy (v menším množství se nachází i v některých dalších plodech – borůvky, grepy, arašídy). Vědci tuto látku zkoumají od roku 1992.

Tehdy přišli na to, že Francouzi, přestože konzumují více nezdravých a tučných jídel, trpí mnohem méně nemocemi srdce a cévního systému a rakovinou, než ostatní národy západní Evropy.

Tento takzvaný francouzský paradox vysvětlili vědci častou konzumací červeného vína. 

Poslední výzkumy ukazují, že resveratrol se vyskytuje ve velkém množství rostlin a rostliny jej zvýšenou měrou produkují jako svou obranu pro přežití, když jsou ve stresu. Pro francouzská vína je typické, že se nechávají přezrát. Pak jsou náchylnější k infekci plísní Botritis cynerea, která prorůstá do hroznů a rostlina se brání její produkcí právě resveratrolem, který pak přechází do vína.

Resveratrol se snadno absorbuje a v těle vykazuje řadu pozitivních účinků.

Přípravky obsahující resveratrol byly využívány odedávna v japonské lidové medicíně (Kojo-kon) k léčbě opařenin a spálenin, zánětlivých onemocnění (plísňových, bakteriálních), k léčbě aterosklerózy, poruch metabolismu tuků aj.

ÚČINKY :

  • Antioxidační (20 x silnější než vitamín C a 50 x silnější než vitamín E)

  • Prodlužuje bezchybnou funkci buněk – zpomalení stárnutí a degenerativních onemocnění

  • Antibakteriální, proti plísňové a proti kvasinkové účinky

  • Reparační – obnovení tkání

  • Prevence rakoviny prostaty – inhibuje androgenní receptory

  • Má protektivní (ochranný) účinky na buňky, celé tkáně, orgány i celý organizmus

  • Ovlivní metabolismus lipidů

  • Zabrání vytváření sraženin v krevním řečišti a zabrání usazování cholesterolu v cévách, což má za následek snížení rizika infarktu, embolií a ateriosklerozy

  • Zlepší kvalitu cévní stěny – sníží její napětí

  • Výrazně zpomalí stárnutí tkání, může zpomalit nebo zastavit degenerativní onemocnění mozku a některých neurologických onemocnění (Alzheimerova choroba)

  • Výrazně posílí imunitu a chrání tělo proti rakovině

  • Protizánětlivé účinky

  • Pomáhá při cukrovce

  • Výrazně zmírní účinky chemoterapie

  • Resveratrol snižuje účinky vysokokalorické stravy – vliv na redukci obezity, tzv. „kalorická restrikce“

Resveratrol je hlavní součástí produktu CaliVita Resveratrol Plus

S láskou vaše Empatia

Kam dál?

Komentáře