Jsme opravdu nadšení, kolik z vás se staráte o své tělo v souladu s rytmem přírody.
S polovinou září přichází na řadu v energetické růžici prvek Kov, odpouštění a očista tlustého střeva a plic jako dvou párových orgánů.
Odpuštěním celostně se můžete zabývat víc a do hloubky v ODPUSTIT JE LÁSKA na AKADEMII CELOSTNÍHO ZDRAVÍ
Už vás ho sleduje několik tisíc…
Určitě chápete, že očista tlustého střeva musí nějakým způsobem obsahovat vlákninu. Vláknina totiž naše střeva nejen čistí, ale podporuje peristaltiku, zlepšuje aktivitu příznivých bakterií, které ve střevech máme a které tam mít potřebujeme.
Možná používáte některé zelené rostliny s vlákninou – vojtěšku (Green Health), juku (Pure Yucca), mořské řasy (Spirulina Chlorella Plus), dužinu nopálu (Nopalin) nebo jiné. Určitě přidáváte probiotika.
Je důležité si uvědomit, že při očistě se střevo zbavuje usazenin a škodlivin, a ty je třeba pomoci střevu vypudit právě vlákninou.
Dnes bych vám ráda ukázala, jak skvělé účinky má vláknina z čekanky – Inulin.
Nejenže podporuje všechno výše popsané, má prospěšný vliv na celé naše trávení, ale je toho mnohem víc. Inulin je potrava pro probiotické bakterie, je nazýván prebiotikem.
Nejdůležitějšími účinky jsou snížení chuti k jídlu a zvýšení pocitu sytosti!
Inulin působí dvěma způsoby.
- Za prvé ve vodě mírně bobtná, tudíž můžeme mít díky tomu pocit plnosti.
- Za druhé reguluje biochemický proces, při kterém tělo vytváří tzv. hladový hormon ghrelin, tudíž máme menší pocit hladu.
U lidí, kteří trpí nadváhou, bylo zjištěno, že mají mikrobiální prostředí svých střev osídlené v mnohem menší míře než lidé bez nadměrných kilogramů.
Proto pro lidi, kteří chtějí shodit nějaké to kilo, je ideální kombinací spojit probiotika s prebiotiky!
Pure Inulin obsahuje stoprocentně čistý práškový inulin získaný z čekanky, který podporuje zdravou činnost střev. Výjimečnost této ve vodě rozpustné vlákniny spočívá v tom, že se v nezměněné formě dostane až do tlustého střeva a poskytuje tak vhodné prostředí pro rozmnožování prospěšných bakterií, které zabrání množení škodlivých bakterií, dále zmírňuje tvorbu toxických látek a podporuje zdraví trávicího a imunitního systému.
Jedné studie se účastnily ženy trpící cukrovkou 2. typu. Denně jim bylo podáváno 10 gramů inulinu.
Hodnoty krevního cukru na lačno klesly o 8,5% a hodnoty glykovaného hemoglobinu až o 10,5%.
Některé studie přichází s myšlenkou, že by inulin mohl zlepšovat parametry rizikových faktorů onemocnění srdce a cév.
Několik studií ukazuje pozitivní efekt inulinu na vstřebávání vápníku a hořčíku. Při podávání inulinu dochází ke zvýšené mineralizaci kostí u dětí.
Studie provedené na zvířatech ukazují, že inulin může vést ke zmírnění zánětu a k omezení růstu rakovinných buněk. Tím by mohlo dojít ke snížení rizika vzniku rakoviny tlustého střeva.
Stačí 2 čajové lžičky denně a dostatečný pitný režim!
Podívejte se, jak řešit obezitu celostně
A inspirujte se námi: Jak jsme za rok zhubli 15 kg
Hubněte, ale ZDRAVĚ!
s láskou vaše Empatia
Komentáře
Pro psaní komentářů musíte být přihlášen/a.
Přihlásit se Registrovat se